Atletiekvereniging Astylos

Hardlopen
Iedereen die al langer hardloopt of juist wil beginnen kan bij Astylos terecht. Op maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond wordt training gegeven. En sinds enige tijd ook op de maandagochtend. Je mag zelf kiezen op welke avond je komt trainen. Op de maandag en woensdag is keuze uit twee groepen. Een meer wedstrijdgerichte groep, waar ook atleten lopen die voor de marathon trainen en een groep voor de overige lopers. Voor alle trainingsgroepen staan ervaren trainers.
Ben je een beginner, dan kan je ook komen. Wil je gaan beginnen met hardlopen dan is het ook een mooie optie om mee te doen met de opstartcursus. Deze wordt in ieder geval één keer per jaar gegeven. In 10 trainingen zorgt een ervaren trainer dat je op een verantwoorde wijze op een basisniveau hardlopen komt. Met dit basisniveau kan je met een gerust hart instappen in één van de andere trainingen.

Wandelfit
Najaar 2014 is Astylos gestart met Wandelfit. Wandelfit stimuleert een actieve manier van wandelen. Tijdens de training is aandacht voor oefeningen ter ondersteuning van het wandelen en de wandeltechniek en we gaan uiteraard wandelen. Dit gebeurt op de weg in kleinere groepen van gelijk niveau. Nieuwe wandelaars zijn welkom om aan te sluiten bij Wandelfit. De training is op de woensdagavond van 19.30 – 21.00 uur. Zorg voor soepel zittende kleding en goede wandelschoenen. In de winter als het donker is, is het dragen van een reflecterend hesje verplicht.

Jeugd
We zijn er bij Astylos trots op dat we afgelopen jaren een aantal leuke trainingsgroepen voor de jeugd hebben opgebouwd. De jeugdleden worden ingedeeld op leeftijd. De jeugdatletiek richt zich op een brede ontwikkeling van deze mooie sport. De leden trainen op diverse atletiek onderdelen, zoals sprinten, verspringen, kogelstoten, hardlopen, speerwerpen, hoogspringen. Daarnaast is er zeker bij de jongste jeugd veel ruimte om in spelvorm onderdelen van de atletiek te oefenen. Aangezien atletiek een gevarieerde sport is, zijn de trainingen ook gevarieerd. De ervaren (gediplomeerde?) trainers van de jeugdgroepen zetten zich in dat de kinderen vooral plezier hebben in de sport, dat het leuk en leerzaam is. Daarnaast organiseert de vereniging extra activiteiten om het sporten nog gezelliger te maken.
Kinderen zijn vanaf 6 jaar welkom. Vanwege grote belangstelling kunnen kinderen geboren in 2003 – 2007 eerst even op een wachtlijst komen. Heb je belangstelling neem dan contact op via info@astylos.nl.

Meer informatie over atletiekvereniging Astylos vind je op www.astylos.nl.